Lahek in hladilen poletni recept: Avokadov toast s svežimi zelišči
Poletje je čas za preproste recepte! Nihče si ne želi preživeti dolgo časa v kuhinji, ko bi lahko užival v lepih sončnih dneh! Ko govorimo o enostavnih receptih tako seveda ne moremo mimo toasta z avokadom. Ta je v zadnjih letih postal izjemo priljubljen, tako po svetu kot pri nas. Velja za t.i. go-to jed za zajtrk ali v tujini uveljavljen brunch. Odlično pa se obnese tudi kot malica, kosilo ali večerja. Pravzaprav se prileže v vsakem delu dneva :) Zaradi visoke hranilne vrednosti in hladilnih lastnostih avokada je nadvse primeren za vroče poletne dni, sploh če ga kombinirate z limeto in svežimi zelišči. |
|
Za 1 osebo: 2 kosa polnozrnatega opečenca ½ zrelega avokada Sok ½ limete Sol sveža zelišča (bazilika, drobnjak, itd.) Avokado pretlačite z vilicami in začinite s soljo in limetinim sokom. Opečenec na hitro opecite v ponvi ali opekaču, nanj pa namažite pretlačen avokado, po vrhu pa potresite svoja najljubša zelišča. Pa dober tek! |